Jonita Raikko tammikuu 6, 2017

Vuosi on taas vaihtunut ja on aika tuoda esiin väritrendit sisustusmaailmassa 2017. Pantone julkaisi valitsemansa vuoden 2017 värin, joka on nimeltään Greenery. Tämä valittu väri kuvastaa hyvin maailmalla vallitsevaa trendiä vihreämmästä valinnasta, sekä sisustuksessa, että muassa, että vaatetuksessa, ja niin monessa muussa asiassa. Jo viime vuonna luonnonmukaiset materiaalit, kuten puu, nahka ja viherkasvit näkyivät selkeästi sisustamisessa ja nyt ne näkyvät sisustuksessa vielä enemmän.
Myös monet muut yritykset julkaisevat värivalintojaan, jotka heijastavat vallitsevia väritrendejä kyseisenä vuonna. Tikkurila valitsi vuoden 2017 väriksi: H466 Angora. Teemu Muurimäki, Marimekon vaatesuunnittelija valitsi Tikkurilalle vuodelle 2017 tyylikkään Hazyvärikokoelman, jossa on 5 tyylikästä väriä.

SisustusJonita

Kuva: Tikkurila

 

Värien trendeissä on nähtävissä kuinka värit vievät enemmän tilaa kokovalkoisista sisustuksista. Valkoiseen lisätään nyt monia hempeitä sävyjä. Sininen on myös selkeästi yksi vahva väri vuonna 2017, mutta kaikissa sinisissä sävyissä näkyy paljon harmaata. Vihreä väri taas pitää sisällään paljon sinistä. Vihreästä onkin tälle keväälle aivan ihanan kevyen hentoinen sinivihreä. Benjamin Moore valitsi vuoden väriksi yhden ihanan sävyn nimeltä Sea Star. Eikö tällaisessa huoneessa olisikin mitä ihaninta herätä?

SisustusJonita

Kuva: Benjamin Moore: Color trends 2017

Kevättä kohti mentäessä, valon lisääntyessä onkin aivan ihana sisustaa kotiaan hempeillä sävyillä. Mutta on niillekin, jotka rakastavat voimakkaita värejä tälle vuodelle tarjolla kirkkaan keltaista, murrettua pinkkiä, voimakasta luumunväriä… Onneksi värejä on niin paljon, että jokainen voi aina löytää oman trendivärinsä kotiin. Ja värit ovatkin parhaimmillaan inspiroivia ja voimaannuttavia!

SisustusJonita

Kuva: Elle Decor

Ihanaa kevään odotusta värien inspiroivassa maailmassa! Laitan vielä tähän loppuun ”oman sisustusunelma”- kuvan. Tässä näkyy miten rohkea värienkäyttö tuo aivan upean lopputuloksen. Jopa pieni huone saadaan loistamaan kun värejä on käytetty taidokkaasti!

SisustusJonita

Kuva: Matthew Williams