SisustusJonita
12
syys

Habitare-messut lapsiperheille

Helsingin messukeskuksessa 7.-11.9.2016 sisustamiseen keskittyneet Habitare messut ovat saaneet hyvää jälkipalautetta. Ihastelin itsekin iloisena ja yllättyneenä messujen tarjontaa ja esillepanoa. Tänä vuonna lapsiperheet oli huomioitu mahtavan kokoisella HabiKids-leikkialuella, jossa oli kätevästi kahvila vieressä. Siellä viihtyivät hyvin vanhemmat ja pienemmät messukävijät.

SisustusJonita
Messuilla järjestettiin opastettuja kierroksia teemoittain ja minulla oli torstaista lauantaihin messuopaskierros, joka oli rakennettu lapsiperheiden tarpeiden näkökulmasta. Kollegani Marika Ritala-Mäkinen piti lauantai-aamuna hyvän luennon lapsiperheiden ja sisustamisen yhtälöstä. Kuten kollegani, myös minä lähdin kierroksellani siitä näkökulmasta, että lapsi perheessä muuttaa väistämättä ja toistuvasti asioita. Kun lapsi syntyy perheeseen suurin muutos kodissa on lastenhuone. Kuitenkin lapsi ja koko perhe käyttää suurimman osan ajastaan kodin muissa tiloissa. Kierroksellani halusinkin vastata seuraaviin kysymyksiin: Miten kodin käytetyimmät tilat saadaan lapsille sekä aikuisille käytännöllisiksi, monikäyttöisiksi ja muunneltaviksi tiloiksi? Minkälaisilla asioilla saadaan kotiin kestäviä, pitkäikäisiä, turvallisia ja helppohoitoisia ja kauniita sisustusratkaisuja? Pääsette nyt katsomaan messuopaskierrokselleni ja kerron mitä kivaa Habitare tarjosi lapsiperheelle.

SisustusJonita

Ensimmäinen osasto, johon pysähdyimme kierroksellani oli Hakola. Hakola on huonekaluvalmistaja Jurvalta, jossa valmistetaan laadukkaita kotimaisia huonekaluja. Kuvan sohva toimi erinomaisena malliesimerkkinä siitä miksi Hakolan sohvat sopivat lapsiperheeseen. Esimerkiksi usein pikkulapsivaiheessa huomataan, että olisi mukava hankkia suurempi sohva. Usein hankintaa jarruttavat ajatus siitä, että lapsiperheessä etenkin tekstiilit ovat helposti likaantuvia eikä haluta hankkia uusia huonekaluja sillä pelätään niiden kestävyyttä. Hakolan sohvissa nämä on otettu huomioon. Sohvissa KAIKKI päälliset ovat irrotettavissa ja vesipestäviä. Lisäksi sohvat rungon ovat kestävää puuta ja vaneria, jolloin pienet sohvalla hyppijät (joita välillä saattaa olla äidin tarkasta silmästä huolimatta) eivät pilaa sohvan rakenteita. Lisäksi sohvatyynyt ovat kestävistä muotonsa hyvin säilyttävistä materiaaleista valmistettu. Sohvan päällisiin on valittu muutamia ihania kankaita, joissa on jo valmiiksi likaa hylkivä käsittely. Kaikkein parasta mielestäni Hakolan sohvissa on sohvan tilaamisen helppous. Saat sohvan kotiisi toimitettuna kahdessa
viikossa. Täydellistä palvelua lapsiperheille!

SisustusJonita

Kävelimme muutamien valaisimia esittelevien pisteiden ohitse Tikkurilan pisteelle jossa oli huomioitu lapsiperheitä ihanilla maalausideoilla. Itse sisustussuunnittelijana suosittelen ensisijaisesti lastenhuoneiden seinien piristämiseen maalausta sillä usein lapsen kotona asumisen elinkaarenaikana huoneen väritystä vaihdetaan useamman kerran. Maalaaminen on helppoja käytännöllinen tapa saada uutta väriä pintaan. Lisäksi maalatut pinnat on helppo pitää puhtaana. Tikkurilan osasto messuilla oli erittäin edustava ja siellä olleet kaksi pistettä joissa esiteltiin lastenhuoneen maalausideoita saivat paljon ihastelua. Osastolta sai myös esitteen jossa oli ohjeita erilaisten lastenhuoneiden maalausten toteuttamiseen. Mistä teidän lapset pitävät? Maalataanko robotteja seinille vai eläimiä vai prinsessan linna?

SisustusJonita

Eräs merkittävä asia lapsiperheen arjessa on kodin toimiva säilytys. Usein se on asia johon kiinnitetään vähiten huomiota tai sitä ajatellaan viimeisenä. Kuitenkin toimivalla säilytyksen suunnittelulla voidaan mahdollistaa lisää tilaaja monimuotoisuutta muuttuvassa arjessa. Esimerkiksi eteisen säilytyksessä voidaan ottaa huomioon lapsen mittasuhteet ja näin mahdollistaa lapsen omatoimisuutta. Tähän ei useinkaan tarvita isoja muutoksia, mutta jos esimerkiksi rakennat uutta suosittelen sisustussuunnittelijan käyttämistä, jotta säilytystiloista saadaan mahdollisimman toimivat. Kuvassa toiminnallista säilytysratkaisua havainnollistaa Temal Oy:n 5 cm:n konseptilla tehty kodinhoitohuoneen tilaan tehty säilytysmoduuli. Kotimainen Temal Oy tarjoaa laadukkaita kosteudenkestäviä kiintokalusteita 5cm välein kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen, keittiöön sekä säilytysratkaisuihin. Tämä mahdollistaa kodin neliöiden tehokkaan käytön.

SisustusJonita

Seuraavana kierroksellani perehdyttiin toiminnallisiin kalusteisiin. Gymi Furniture on lapsille toiminnallisia huonekaluja suunnitteleva kotimainen yritys. Messuilla Koti-osastolla oli hienosti esillä lapsille suunnattuja sänkyjä jotka toimivat öisin tarpeellisena lepopaikkana mutta toisaalta ovat päivisin vilkkaille, kiipeileville ja liikkuville lapsille turvallinen liikuntaan innostava leikkipaikka.

SisustusJonita

Seuraavan kierroksellani kurkattiin lattiatasoon ja mietittiin missä perheeseen syntynyt lapsi viettää ensimmäiset vuotensa. Tunnusteltiin VMCarpetin ihanan pehmeää Hattara-mattoa, joka on vesipestävä, helppohoitoinen, antistaattinen, likaa hylkivä ja jossa on luistamaton pohja. Mattoa on saatavilla neljällä eri värillä ja erilaisella koolla sekä muodolla. Tärkeä uutuus löytyi viereiseltä Finarten osaltolta josta löytyi ihana erilainen autorata-mattouutuus. Lopuksi päätimme kierroksemme Ava-Roomin osastolle josta löytyy erittäin käteviä sängynpeitteitä lapsille mutta myös aikuisille. Vetoketjullinen päiväpeite on helppo sijata sekä myös vesipestävä. Värejä ja kuoseja löytyy varmasti jokaiseen makuun.

SisustusJonita

Kierrokseni päättyi tähän, toivottavasti jotain kivaa ideaa löytyi Teidän kotiin. Mikäli kaipaat enemmän ideoita ja vinkkejä ota rohkeasti yhteyttä! Pidetään koti turvallisena ja mukavana paikkana kaikille asukkaille ja nautitaan kotoilusta olipa kotisi sitten minkälainen tahansa!