Jonita Raikko elokuu 5, 2016

Kesällä lomaillessa tulee vastaan yllättäviä ja ihania juttuja. Minulle kävi niin kun piipahdin uudistetussa Hotelli Punkaharjussa! Eräänä harmaan pilvisenä kesäpäivänä ajellessa uskomattoman kauniita maisemia pitkin Punkaharjulla ajoimme myös uusittuun Hotelli Punkaharjuun. Metsän keskellä on uskomattoman kaunis vaaleanpunainen pitsilinna!

Upealla paikalla sijaisevän ja täysin remontoidun Hotelli Punkaharjun emäntänä toimii ihastuttava Saimi Hoyer. Hotelli on hiljattain remontoitu täysin ja sen suunnittelusta on vastaneet arkkitehti Iiro Mikkola sekä Saimi Hoyerin hyvä ystävä Petri Salmela. Lopputulos on harmoninen ja talon henkeä kunnioittava, siis mielestäni erittäin onnistunut. Suunnittelijoilla on ollut tätä tehdessä sydän mukana, sillä lopputuloksesta huokuu intohimo tähän paikkaan ja sen uudistamiseen. On nähty vaivaa ja etsitty juuri tähän kokonaisuuteen sopivia vanhoja lasiesineitä, huonekaluja sekä suunniteltu huolellisesti hotellin yhtenäinen linja joka näkyy tyylikkäästi monessakin yksityiskohdassa.

Hotellin auloihin sekä muihin oleskelutiloihin on panostettu suunnittelussa harvinaisen paljon. Hotellista löytyi neljä erilaista oleskelutilaa ja jokainen niistä oli sisustettu asiakkaan mukavuutta ajatellen. Sisällä oli myös erillinen kirjasto- ja lukunurkkaus ja sen edustalla oli kaunis kuisti upealla näköalalla jota saattoi ihailla mukavilta keinutuoleilta.

Sain pikaisella käynnilläni myös erittäin hyvän esittelyn hotellihuoneista. Huoneiden sisustuksessa on otettu huomioon jokaisen huoneen erilainen pohja ja huoneet on varusteltu sen mukaan. Tilat ovat erittäin käytännölliset ja henkivät luksusta. Kylpyhuoneiden varustus oli ensiluokkaista ja lattiassa oli kekseliäästi käytetty kuviointi, joka muutoinkin toistuu hotellin sisustuksessa. Jokainen hotellin huone on sisustettu omalla persoonallisella tavalla ja huoneet on myös nimetty huoneen tyylin mukaisesti. Esimerkiksi huone nimeltä Muikku oli sisustettu rauhallisen kauniin harmaan erisävyillä.

Oma suosikkini hotellihuoneissa taisi kuitenkin olla rohkea Petäjä, jonka värit ovat rohkeat mutta kauniin rauhoittavat! Tässä huoneessa on onnistuttu rohkeillakin väreillä säilyttämään harmonia ja rauhallisuus. Hotellissa on todellakin haluttu panostaa asiakkaan viihtyvyyteen!

Sisustussuunnittelijaa ilahduttaa joka kerta kun näkee miten hienosti käytännöllisyys ja esteettisyys on onnistuttu yhdistämään. Lisäksi useimmissa huoneissa on kätevästi lisävuodemahdollisuus, joka on toteutettu Kiteen Huonekalutehdas Oy:n nerokkailla
vuodesohvilla. Huoneiden kalustusta on täydennetty vanhoilla huonekaluilla, jotka on entisöity.

Ruokasali oli entisöity vanhaa kunnioittaen ja kalustettu hotellin uuden tyylin mukaisesti. Lopputulosta viimeistelivät ihastuttavan suuret
valaisimet jotka oli suunniteltu juuri tätä tilaa varten ja valmistettu puusta. Myös verhokangas oli juuri tätä hotellia varten, Vallilan tuotantoa.
Punkaharjun kaunis maisema oli tavoitettu kankaalle.

Ihastuttavan hotellin upeaa ruokalistaa ja ravintolaa en tällä vierailullani päässyt tämän enempää ihastelemaan, mutta on kiva että on jotain seuraavaan vierailuunkin koettavana. Pääsin vielä vierailuni päätteksi ihastelemaan maisemia hotellin tornista, joka on aiemmin toiminut metsänvartijan tähystyspaikkana. Tämä ihastuttavan pieni torni tulee toimimaan myöhemmin yksityisenä ruokailutilana, jonka voi varata etukäteen. Upea paikka vaikkapa juhlistaa hääpäivää! Jään mielenkiinnolla odottamaan sen sisustusta ja seuraavaa vierailuani Hotelli Punkaharjuun!