SisustusJonita
07
maalis

LASTENHUONEEN SISUSTUS

Lapsiperheessä teettää jatkuvaa muutosta lasten kasvu, mieltymykset, asunnon koko, vanhempien toiveet sekä lasten lukumäärä. Asioita voidaan helpottaa sisustamisen kannalta, kun tehdään lapsiperheeseen kestäviä ja muunneltavia hankintoja. Erään perheen lastenhuoneen sisustuksessa haluttiin toimiva rauhallinen huone 5- ja 3-vuotiaille pojille. Pojilla on käytössään kaksi huonetta. Huoneet on jaettu siten, että toinen toimii pääasiassa leikkihuoneena ja toinen nukkumishuoneena. Kerron nyt tässä nukkumishuoneen projektista.

SisustusJonita

Huoneessa oli valmiina Unipuun kerrossänky. Tämä oli hankittu käytettynä ja pikkuhiljaa osia täydentämällä. Aluksi käytössä oli pelkästään kerrossängyn alasänky. Kun pienemmän pojan pinnasänky jätettiin pois hankittiin alalaatikko patjoineen, jossa isompi poika nukkui jonkin aikaa. Aika pian voitiin siirtyä käyttämään yläsänkyä. Tämä kerrossänky ratkaisi loputtoman sänkyjen vaihtorumban monimuotoisuudellaan.

SisustusJonita

Huonetta raikastettiin tekstiileillä. Verhoista haluttiin ajattomat, jotka voi tarpeen mukaan käyttää vaikka toisessa huoneessa, jolloin
lapsiaiheinen kuviointi oli pois suljettu. Sopivat tekstiilit löytyivätkin Eurokankaasta. Sieltä myös hankittiin kankaat huoneeseen
tehtäviä lelupussukoita varten. Näistä lelupussukoista kerronkin ihan erikseen seuraavassa blogissani! Eurokankaan tekstiilit sopivat hyvin AvaRoomista hankittuihin päiväpeitteisiin. Näillä Ava-Roomin päiväpeittelillä on sängyt erittäin helppo pedata ja ne myös pysyvät siisteinä vaikka sängyissä leikittäisiin. Vetoketjua on kätevä jopa lapsen oppia käyttämään.

SisustusJonita

Huoneeseen tarvittiin hyvä tila pienille piirtäjille ja askartelijoille. Sopiva pöytä löytyi Ikeasta. Tämä Ikean pöytä oli sopivan kapea syvyydeltään, mutta riittävän pitkä jotta siihen mahtui kahdelle pojalle tuolit, sillä kahdelle erilliselle pöydälle ei olisi ollut tilaa huoneessa. Koska pöytä oli väliaikainen ratkaisu, ei siihen erityisesti haluttu satsata, mutta sen sijaan tuoleihin haluttiin. Siksi Iskun klassikko Tuoli 50, oli hyvä ratkaisu. Tuoli on erittäin tukeva, muttei liian raskas lapselle. Siinä on myös erittäin hyvä istua sekä lapsen että aikuisenkin. Onhan Iskun Tuoli 50 toiminut monen koululaisen tuolinakin. Värimaailmaa määräsi pitkälti Stringin vihreä hyllykkö, joka oli vuoden 2015 uutuusväri. Hyllykön väriin sopiva Hayn matto löytyi Stockmannilta.

SisustusJonita

Tärkeimmiksi sisustussuunnittelua määrääviksi tekijöiksi tulikin käytännöllisyys, helppohoitoisuus ja kestävyys. Näiden perusteella tehtiin kalustehankinnat. Muut pienemmät asiat, kuten koristeet ja tekstiilit valittiin lähinnä sen mukaan mikä sopi jo valittuun hyllyyn ja mattoon. Mitä mieltä olet lopputuloksesta?