21
maalis

Lelupussukat – uusi idea pehmolelujen säilytykseen

Edellisessä blogissani kerroin lastenhuoneen muutoksesta ja sinne piti suunnitella ratkaisu pehmolelujen säilyttämiseen. Perheen pojilla oli valtava määrä rakkaita ja tärkeitä pehmoleluja, joilla leikitään aina silloin tällöin. Kun leikit ovat parhaimmillaan, kaikki pehmolelut on levitelty pitkin lattiaa ja sänkyjä. Sitten kun pehmoleluilla ei leikitä, niiden tulisi olla kätevästi siirrettävissä ja mieluiten pois lattialta siivouksen kannalta. Kaupoissahan on tarjolla monia eri vaihtoehtoja koreista tai kasseista, joissa säilyttää leluja, mutta tässä projektissa niiden haluttiin sopivan muuhun sisustukseen. Lisäksi halusin, että säilytysväline ei olisi itsessään tilaa vievä jos sitä ei käytetä, vaan sen saa viikattua kaappiin.

Niinpä päädyttiin suunnittelemaan ihan uusi idea ja ratkaisu pehmolelujen säilyttämiseen. Eurokankaasta löytyi hyvä valikoima tekstiilejä joista
valittiin neljä erilaista kangasta huoneeseen. Yksi kangas valittiin verhoihin ja loput kolme raitakangas, tähtikangas ja elefanttikuviokangas käytettiin lelupussien valmistamiseen.

SisustusJonita

Isommat lelupussit on tarkoitettu pehmolelujen säilyttämiseen. Ne on pitkän nauhan ansiosta helppo nostaa roikkumaan. Ison pussin koko on 50cm leveys*67cm korkeus. Isoja pusseja on lapsenkin itse helppo siirtää ja nostella, sillä ne eivät ole liian isoja tai raskaita. Pussi on helppo ottaa mukaan, kun vaikka leikitään maailmanmatkaajia. Pehmolelut eivät pölytykään niin helposti kun niitä säilytetään kankaisessa pussissa. Ja toisaalta pussi on helppo viedä sellaisenaan ulos, kun halutaan tomuttaa pehmolelut pölyistä.

SisustusJonita

Pienempiä lelupusseja tehtiin kaksi eri kokoa. Tarkoituksena oli, että toinen olisi lapsen sängyssä oleville unileluille, jotka olisi helppo siirtää sängystä pussukkaan sänkyä pedatessa. Toinen oli yöpuvun säilyttämistä varten. Pussukat ovat kooltaan 32*34cm ja 38*38cm. Lapset ihastuivat pieniin pussukoihin ja usein viikonloppuina kantavat aamulla herätessään pehmolelut pussukoissa alakertaan… Lisäksi lasten mielikuvitus on keksinyt niille valtavan monia muitakin käyttötapoja. Ja siitä nämä pussukat ovatkin käteviä, että ne soveltuvat lasten leikkiin, eikä tarvitse pelätä niiden rikkoutumista. Ne on myös helppo pestä pesukoneessa niiden likaannuttua. Lapset oppivat myös helposti käyttämään niitä. Ne on helppo sulkea ja avata pelkän nauhan ansiosta. Tai toisaalta ne toimivat äidin mieleen ”koristetyynyinä”, sillä tähän tilaan varsinaiset koristetyynyt tuntuivat erittäin epäkäytännölliseltä ratkaisulta. Näillä pussukoilla saatiin yhdistettyä käytännöllisyys ja esteettisyys. Mitä sinä olet mieltä näistä lelupussukoista? Ratkaisisivatko ne teillä säilytysongelmia? Ota yhteyttä niin löydetään teidän sisustukseen sopivat kankaat. Saat myös pussukoiden toteutuksen meiltä niin halutessasi!