Jonita Raikko toukokuu 5, 2017

Sisustussuunnitteluun löytyy inspiraatiota ja ideoita mistä vain. Sisustussuunnittelijana löydän usein innostavia juttuja matkoilta. Teen usein niistä itselleni pienen valokuvakoosteen, joita käytän tehdessäni suunnitelmia. Näistä löytyy usein ideoita materiaali- ja värivalintoihin. Barcelonan matkalta löytyi vaikka mitä inspiroivaa ja ihastuttavaa. Yritin kerätä niistä kymmenen kuvaa, joista löytyy minua innostaneet värit ja materiaalit.

10 VÄRI-INSPIRAATIOTA

KUVA 1. Okrankeltaiseen yhdistettynä kaunista sinistä ja viininpunaista.

KUVA 2. Hempeään keltaiseen yhdistettynä vihreää ja kylmän harmaata.

KUVA 3. Metallin ja tiilen kaunis yhdistelmä.

KUVA 4. Vanha terrakottatiili ja kivet.

Näissä edellisissä kuvissa on esillä kauniita maanläheisiä värejä ja niistä voi poimia ideoita mitä värejä ja sävyjä on hyvä yhdistää. Joskus ennakkoluuloton kokeilu tuottaa ihastuttavia yhdistelmiä.

KUVAT 5-6. Ihastuttava Jadenvihreä johon on yhdistetty erilaisia värejä kauniina kokonaisuutena löytyy Antoni Gaudín suunnittelemassa talossa Casa Batlló. Talo on rakennettu vuonna 1877.

KUVAT 7-9. Ihastuttava roosa ja vaaleanpunainen yhdistettynä voimakkaisiin, tummiin sävyihin luovat yllättävän voimakkaan vaikutelman eikä laisinkaan niin hempeää kun saattaisi odottaa. Tässä hyvä idea, jos haluat kotiisi roosaa, mutta esimerkiksi muut perheenjäsenet pitävät sitä liian hempeänä. Yhdistettynä tummiin sävyihin se tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisen.

KUVA 10. Voimakkaat värit olivat esillä eri puolella Barcelonaa ja ne tosiaan sopivat sinne hempeän sinisen taivaan kanssa. Etelän aurinko saa kaikki värit loistamaan kirkkaina ja värien ja muotojen moninaisuus ihastuttaa ympäri Barcelonaa. Etenkin kuuluisa Güellin puisto tarjoaa väriloistoa. Jos suunnittelet matkaa Barcelonaan, etkä ole vielä käynyt puistossa, suosittelen siellä käymistä. Siihen kannattaa varata hyvin aikaa, hyvät kengät ja hankkia etukäteen lippu, jotta pääset näkemään kaiken.

Vaikka tarkoitukseni ei ole tässä kirjoittaa matkablogia haluan vielä laittaa kuvat hotellistamme, joka edustaa Barcelonan ennakkoluulotonta arkkitehtuuria parhaimmillaan. Renaissance Barcelona Fira Hotel tarjosi todellakin upean hotellikokemuksen ja kattoterassilta saattoi nähdä koko kaupungin. Rappuset olivat ulkona joita kävellessä saattoi ihailla myös maisemien lisäksi upeita viherkasveja. Onneksi hotellissa oli myös hissit käytössä!