Sisustus Jonita
08
helmi

TUKHOLMAN HUONEKALUMESSUT 2016 – UUTUUDET

Stockholm Furniture & Light Fair 2016 järjestettiin 9-13.2.2016 Älvsjön messukeskuksessa Tukholmassa. Nämä suuret messut ovat tärkeä pohjoismaisen sisustamisen esittelypaikka. Siellä ovat esillä uudet tuulet värien, materiaalien sekä designin osalta. Itselleni nämä tämän vuotiset messut olivatkin ihan ensimmäinen kerta päästä kokemaan nämä messut ja olivat odotusten veroiset. Oli jännittävää huomata, miten messuilla oli niinkin monia uusia tuotteita lanseerattavana.

Sisustus Jonita

Uutuus tuotteista oma suosikkini oli tämä Louis Poulsenin uutuus valaisin Cirque. Näitä valaisimia on saatavissa kaikilla kolmella värillä, kolmessa eri koossa. Niitä yhdistelemällä saa riemastuttavia yhdistelmiä. Valaisin sopii erittäin hyvin esimerkiksi kahvilaan, ravintolaan, ruokapöydän yläpuolelle tai lastenhuoneeseen. Valaisimen suunnittelija Clara von Zweigbergk olikin löytänyt innoituksen näihin valaisimiin Kööpenhaminan Tivolista.

Sisustus Jonita

Erittäin hyvin edukseen erottautui suomalaisen Hakolan osasto, jolla näkyi hienosti vuoden 2016 Pantonen väritkin. Heidänkin osastollaan lanseerattiin uusia tuotteita, joista eräs oli seinällä näkyvä Lippa-säilytysjärjestelmä. Lippa on kaunis, yksinkertainen mutta käytännöllinen. Sitä voi jopa käyttää seinälle kiinnitettävänä yöpöytänä sillä Lippa kestää viisi kiloa painoa.

Sisustus Jonita

Ruotsalainen muotoilija Per Söderbergin NoEarlyBirds tuotteita oli myös esillä messuilla. Uutta designia edustavaa muotoilua oli hauska nähdä kynttilänjalkoja myöden.

Sisustus Jonita

Ihastuttavia Rimm-vaaseja lanseerattiin by Lassenin osastolla. Heidän osastollaan oli myös vanhemmat design klassikot esillä.

Sisustus Jonita

Gubin osastoilla esille pääsivät vanhat design tuotteet jotka yhdistettiin kauniin syviin väreihin ja tuotiin esille kiehtovalla tavalla.

Sisustus Jonita

Sohvapöydät olivat useimmiten pyöreitä tai kevyen neliskanttisia. Sohvissa sävyt ja materiaalit olivat pehmeitä. Tyylillisesti sohvissa näkyi selvästi kahta eri suuntaa: suuria ja muhkeita tai pienehkön siroja. Puun sävy, jota käytetiin kalusteissa oli vaalea. Nämä kuvat ovat Woud:in osastolta.

Sisustus Jonita

Tom Dixon London osastolla oli esillä ihanan dramaattisia ja erilaisia tuotteita. Valaisimissa muodot olivat mielenkiintoisia ja huonekaluissa ei säästelty väreissä.

Sisustus Jonita

Vihersisustaminen oli selvä teema messuilla. Viherkasvit olivat, joko suuria lattialla tai erillisissä altaissa tai ne olivat
seinällä purkeissa tai riippuvissa telineissä. Ennen kaikkea vihersisustamisen ratkaisuissa näkyi monikäyttöisyys.

Sisustus Jonita

Värit olivat upeita! Roosa ja vihreä olivat selkeät suosikit! Kerron seuraavassa blogissani messujen värimaailmasta. Mikä näistä oli sinua ihastuttava uutuus? Tarvitsetko apua oman kodin uudistamisessa? Ota rohkeasti yhteyttä! Autan mielelläni pienissäkin pulmissa.

P.s. Lisää messukuulumisiani löytyy Sissarit Ry:n blogista jossa vierailen välillä kirjoittajana.