Sisustus Jonita
22
helmi

TUKHOLMAN SISUSTUSMESSUT 2016 – VÄRIT

Värien käyttö sisustuksessa näkyi selvänä trendinä Tukholman huonekalumessuilla. Yleisesti väreissä suosittiin murrettuja sävyjä, mutta kontrastiväreinä sisustuksessa käytettiin vahvoja, syviä ja lämpimäntummia värejä. Mielestäni selkein uutuus oli vaaleahkot roosanpunaiset värit.

Sisustus Jonita

Hempeää vaaleanpunaista suosittiin muiden murrettujen värien, esimerkiksi vaaleanharmaan kaverina. Edelleen käytettiin mustaa ja valkoista sisustuksessa tuomaan kontrastia.

Sisustus Jonita

Viime vuosina sisustustrendinä ollut mustavalkoinen sisustustyyli sai messuilla tummuutta. Nyt valkoiseen sekoitettiin erilaisia murrettuja harmaita sävyjä vaaleasta tummaan. Lisäksi saatettiin käyttää siniharmaita sävyjä tuomaan kontrastia. Eli pelkkä mustavalkoinen sisustustyyli näytti jääneen taakse ja voisikin puhua mustaharmaasta trendisuuntauksesta.

Sisustus Jonita

Vaaleita ja murrettuja värejä käytettiin esimerkiksi seinissä, kun taas tummia syviä sävyjä oli näkyvissä tuoleissa ja sohvissa. Mielenkiintoa sisustukseen lisättiin materiaaleilla sekä ruskean eri sävyillä. Puun sävy oli vaalea ja sitä käytettiin joko erikseen tai yhdistettiin valkoiseen.

Sisustus Jonita

Vihreä näkyi myös selkeästi messuilla. Sen eri värisävyt ihastuttivat niin seinissä, huonekaluissa kuin valaisimissakin. Murrettuihin vihreän sävyihin lisättiin ripaus vaaleanpunaista. Toisaalta saattoi nähdä ihanan syvän sammaleen vihreää esimerkiksi sohvassa.

Sisustus Jonita

Sohvien ja nojatuolien väritys oli yleisesti ottaen selkeää ja käytännöllistä. Enimmäkseen suosittiin harmaan eri sävyjä sekä muita tummia värejä. Raikkautta tuotiin hempeillä sävyillä. Vaalea puu ja messinki toivat mielenkiintoa sisustukseen. Muodot huonekaluissa olivat pyöreitä ja pehmeitä.

Sisustus Jonita

Keltainen teki myös selvästi tuloaan ja kuten tässä ihanan raikkaassa Muuton sohvassa. Raikkaan keltaiseen yhdistettiin selkeästi lämpimän harmaita ja syviä metsän vihreitä sävyjä.

Sisustus Jonita

Lopuksi vielä kiva sisustusvinkki siitä miten pienellä vaivalla voit luoda raikkautta ja trendikkyyttä kotiisi.
Tarvitsetko apua sävyjen ja värien valinnassa? Ota yhteyttä, autan mielelläni vaikka vain yhden huoneen sävyjen kanssa.

Sisustus Jonita