Sisustus Jonita
18
tammi

VUODEN VÄRIT 2016 – VALLOITTAVAT VIHREÄN SÄVYT

Vuoden värejä julkaisevat myös maaleja valmistavat yritykset. Suomalainen Tikkurila sekä englantilainen Farrow & Ball ovat julkaisseet upeat vihreät vuoden väreinä. Esittelen nyt nämä kaksi virheää tässä kirjoituksessa. Tikkurilan vuoden väri on harvinaisen tummia ja syvä väri, kun taas Farrow & Bailun vihreä on vaaleampi sävyaste. Nämä molemmat värit ovat aivan upeita ja helposti yhdistettävissä vaaleisiin sävyihin.

Sisustus Jonita

Tikkurila on valinnut vuoden väriksi M442 Vuono. Se on syvä väri, täynnä dramatiikka, mutta kuitenkin luonnollinen ja helposti lähestyttävä. Väri muistuttaa Suomen luonnosta ja sen niin monista kauniista vihreän sävyistä.

Sisustus Jonita

Farrow & Ball julkaisi uuden vihreän nimeltä Yeabidge Green nro 287. Tämä vihreä on hempeämpi sävy, mutta mielestäni aivan erinomainen, kun halutaan dramaattista mutta luonnollista vihreää. Tähän väriin sopii yhdistää erittäin hyvin erilaisia harmaan sävyjä ja jopa sinivihreää turkoosia. Usein värit toimivatkin ryhmittäin parhaiten siten että valitaan sopivat kontrastit korostamaan haluttua väriä. Tämä vaatii usein aikaa, tietoa ja taitoa.

Sisustus Jonita

Farrow & Ballin Yeabridge Green on useimpien värien tavoin ikivanha, joka on nyt nostettu vuoden väriksi. Kyseinen väri löytyi Somersetistä, kun alkuperäinen asekaappi poistettiin ja seinästä löydettiin tämä väri. Vaikka kyseessä on 1700-luvulta peräisin oleva väri ja se on nyt erittäin trendikäs. Yksinkertainen ja raikas avokadon väri toimii yhdistettynä vaaleisiin sävyihin ja kestosuosikki harmaaseen.

Saivatko nämä vihreän sävyt sinun mielesi rauhoittumaan? Vihreällä on tutkitusti rauhoittava vaikutus mielialaan, mutta sillä kerrotaan olevan myös vaikutusta yksilöllisyyden ja tasapainon löytämiseen, sekä stressin lievitykseen. Oletko sinä huomannut vihreän värin vaikutusta? Haluaisitko löytää sen Sinulle täydellisen vihreän värin sävyn? Ota yhteyttä niin etsitään yhdessä!